Αρχική > Σύγχρονη Φυσική > Που κρύβεται η σκοτεινή ύλη ;

Που κρύβεται η σκοτεινή ύλη ;

05/10/2010

Να μια ερώτηση, η οποία πιθανώς χρήζει πολλών απαντήσεων. Μια ερώτηση που δεν έχει ακόμα απαντηθεί, αφού είναι λίγα αυτά που ξέρουμε για την ίδια την σκοτεινή ύλη, παρόλο που αποτελεί περίπου το 80% της συνολικής ύλης του σύμπαντος…

Φιλοδοξώντας να απαντήσει αυτήν την ερώτηση, επιστήμονας από το Royal Holloway University του Λονδίνου, προτείνει ότι η σκοτεινή ύλη κρύβεται στην «καρδιά» του Ήλιου! Πιο συγκεκριμένα η σκοτεινή ύλη παγιδέυεται στο κέντρο του Ήλιου ψύχωντας τον πυρήνα του.

Τα σωματίδια της σκοτεινής ύλης συγκρούονται με τα διάφορα στοιχεία του ήλιου και έτσι παγιδεύονται από αυτόν λόγω βαρυτικών δυνάμεων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει στην συσώρευση σκοτεινής ύλης στο κέντρο του Ήλιου. Η ψύξη του πυρήνα του έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του παραγόμενου αριθμού νετρίνων (ως προϊόντων των διάφορων πυρηνικών αντιδράσεων).

Επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Halloway είναι η παρατήρηση αυτής της μεταβολής του αριθμού των νετρίνων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμεπράσματα σχετικά με τον ρόλο που παίζει η σκοτεινή ύλη στην φυσική του Ήλιου και κατ’ επέκτασιν σε πληροφορίες για την ίδια την σκοτεινή ύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο:
http://www.sciencedaily.com/releases/2010/07/100721132407.htm

Advertisements
Κατηγορίες:Σύγχρονη Φυσική
Αρέσει σε %d bloggers: